12.12.2018

Spitalul Cantonal St. Gallen și Spitalul de Copii

Obiect: Spitalul Cantonal St.Gallen, Casa 10, Rorschacher Strasse 95, 9007 St.Gallen
Client: Spitalanlagengesellschaft Kantonsspital St.Gallen, St.Gallen
Arhitectură: Fawad Kazi Architekt GmbH, Zurich
Planificarea fațadelor: Atelier P3 AG, Zurich
Construcția fațadei: Krapf AG, Engelburg
Finalizare: 2018
Imagini: ©APiX/Alex Buschor

Finisaj BWB: colorare - în efect mat E6
Procedura BWB: BWB-Colinal 3165

#Arhitectură #Colinal #Elveția de Est 

Casa 10 cu fațadă din metal anodizat colorat

Proiectul de construcție intergenerațională „Împreună” cuprinde renovarea în etape a Spitalului Cantonal St. Gallen (KSSG), și anume noile clădiri House 10, 07A și 07B, precum și noua clădire a Spitalului pentru copii din Elveția de Est (OKS). O altă piatră de hotar a fost recent atinsă cu ceremonia de inaugurare a OKS la începutul lunii aprilie. Relocarea spitalului de copii este planificată pentru anul 2026.

Noua clădire de înlocuire, Casa 10 a KSSG, face parte din acest proiect de construcție în mai multe etape și a găzduit Clinica de Endocrinologie/Diabetologie, inclusiv. Consiliere nutrițională, ambulatoriul de oncologie/hematologie, ambulatoriul de psihosomatică și psihiatrie consultativă și ambulatoriul de nefrologie/hemodializă.

Casa 10 este legată de casa 25 printr-o pasarelă. Structura permite o împărțire flexibilă a spațiului și, astfel, se adaptează și la viitoarele nevoi de utilizare ale Spitalului Cantonal St.

Învelișul din aluminiu al clădirii de șase etaje, de culoarea bronzului, este anodizat prin procedeul BWB-Colinal 3165. Schema de culori a fațadei clasice din tablă de aluminiu cu ventilație posterioară se bazează în mod corespunzător pe clădirile KSSG existente. Arhitectul descrie noua clădire prin cuvintele: eleganță, funcționalitate și atemporalitate.

Mock-Up Elementfassade, Haus 07A/B, Bild: Kantonsspital St.Gallen

Învelișul noului turn al secției 07A a fost deja finalizat și ar trebui să fie posibilă mutarea în el în 2023. Ocuparea noii clădiri a Spitalului de Copii din Elveția de Est este prevăzută pentru începutul anului 2026. Ferestrele proiectate în culoare anodizată din BWB-Colinal 3145 formează un contrast cald cu fațada din beton deschis.

"Datorită dimensiunilor sale, zona spitalului este aproape un cartier de sine stătător - acest lucru este extrem de solicitant atât din punct de vedere urbanistic, cât și operațional", spune arhitectul Fawad Kazi despre provocările proiectului.


Mai multe referințe de arhitectură

Descoperiți mai multe articole și referințe despre proiectele și serviciile noastre actuale.

This site is registered on wpml.org as a development site.